Modernissa elämässä tarvitaan hyvin monenlaisia sähköosia, jotta elämä olisi sujuvaa ja mutkatonta. Monien näiden osien olemassaoloa ei tavallisessa arjessa edes muista, mutta kun jokin osista hajoaa, on jokaiselle selvää, kuinka tärkeistä komponenteista onkaan kyse. Sähköosat ja sähköiset palvelut ovat erittäin tärkeitä myös moderneille yrityksille. Tämän lisäksi sähköosien tai sähköisten palveluiden myynti voi olla loistava yritysidea. Kerromme tässä artikkelissa, kuinka pääset alkuun yritysideasi kanssa ja millaisiin tahoihin sinun kannattaa olla yhteydessä suunnitellessasi ja arvioidessasi uutta yritysideaasi.

Laadi kirjallinen yrityssuunnitelma

Aivan ensimmäiseksi sinun kannattaa laatia kirjallinen yrityssuunnitelma. Käytä suunnitelman laatimiseen riittävästi aikaa ja tee se huolella. Kirjaa ylös, millaisia sähköosia tai sähköisiä palveluita aiot myydä. Pohdi kohderyhmääsi ja sitä, kuinka aiot erottua muiden samantapaisten yritysten harmaasta massasta. Mieti, kuinka aiot markkinoida yrityksesi toimintaa ja millainen budjetti sinulla on. Mistä saat rahoitusta yritysideasi toteuttamiseksi? Millainen kilpailutilanne alalla ja paikkakunnallasi on? Aiotko perustaa kivijalkamyymälän vai verkkoliikkeen? Näitä ja monia muita kysymyksiä kannattaa pohtia monesta eri näkökulmasta käsin ja kirjata kaikki ylös yrityssuunnitelmaan.

Arvioi yrityssuunnitelmaasi asiantuntijan kanssa

Kun yrityssuunnitelmasi on ainakin pääpiirteittäin valmis ja olet valmis ottamaan seuraavan askeleen, on aika ottaa yhteyttä paikkakuntasi yritysneuvontaan. Tiesithän, että sinulla on oikeus saada maksutonta yritysneuvontaa? Tämä maksuton tilaisuus kannattaa ehdottomasti käyttää aikoessasi perustaa sähköosien tai sähköisten palveluiden myymiseen erikoistuneen yrityksen.

Usein yritysneuvoja hyödyntää yrityssuunnitelman läpikäynnissä SWOT-analyysia, jonka avulla käydään läpi suunnitelmasi vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat. On hyvä tutustua SWOT-analyysin nelikenttään jo ennen yritysneuvojan tapaamista, jotta tiedät mistä on kyse. Tämä yksinkertainen, mutta näppärä työkalu auttaa sinua hahmottamaan yritysideasi heikkoudet ja vahvuudet.

Mieti yrityksesi rahoitusta

Yritysneuvojalta saat vinkkejä myös yrityksesi rahoituksen suhteen. Voitte yhdessä laskea esimerkiksi, kuinka paljon yrityksen perustaminen maksaa ja millaisia juoksevia kuluja yritystoiminnan pyörittäminen vaatii. Voitte laskea yhdessä myös yrityksen realistisen tuottotavoitteen. Asiantunteva yrittäjyyden asiantuntija auttaa sinua näkemään yritysideasi asiantuntijan silmin ja neuvoo sinua monissa käytännön asioissa, joita aloitteleva yrittäjä ei välttämättä ole itse tullut edes ajatelleeksi. Näin saat yrityksellesi hyvän alun!